Načítání

Poradna

Chci se zeptat

mam barrettuv jicen stale vykašlavam hleny beru lek helides

kocianova anna - 27.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Helides považuji u Barrettova jícnu za slabý lék. Možná i proto vykašláváte hleny. Nejsilnějším a také nejkvalitnějším lékem je Contdroloc , který se u Vaší dg. bere 2x denně 40mg. Michal Kolář

Dobrý den, Chtěla bych se nechat objednat na vyšetření břicha kdyby mohl být možný termín vyšetření. Mám doporučení od obvodního lékaře děkuji Kratochvílová

Jana Kratochvílová - 19.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

objednávky vyřizuje moje asistentka v Dobřichovicích: 725 753 599 Kolář

Dobrý den. Prosila bych radu ohledně mého přítele. Trápí ho již delší dobu nuceni ke kašli, v době kdy není na chlazen. Pocit knedlíků v krku,zahleneni. Náhle pocity velkého hladu, rihani dlouho po jídle,nepříjemne pocity na hrudi, vše bez pálení žáhy. Je bez jakéhokoliv vyšetření, lékař mu jen nasadil Helicid 1*denně. Je možné Vás poprosit o radu jak dále postupovat? Děkuji Klementovicova

Andrea - 06.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Jednoznačně musí být provedena gastroskopie, rád ji udělám, v případě vašeho zájmu vaše obtíže zkusím řešit, první by měla být podrobná konzultace se mnou, nebo gastroskopie a konzultace až potom. podívejte se prosím na www.euresis.cz, tam jsou informace a telefony k objednání. předem děkuji michal kolář

Dobrý den, po 3měsíčním neustávajícím suchém kašli mi byl mou alergoložkou nasazen zulbex (1xdenne) pro možnost refluxu. Lék zabral, ale po jeho vysazení návrat kašle + chrapot. Nasazen opět zulbex, ale kašel se moc nelepšil, navíc se přidala bolest žaludku a kyselost v ůstech + stále polykání pro "knedlík v krku". Můj praktický lékař mi změnil léčbu na Nolpaza 40mg 2x denně + itoprid 3xdenně, ale změna nenastává. Gastroskopii jsem nepodstoupila nedostala jsem doporučení a bez toho mě neobjednali. Prosím tímto o radu jak pokračovat. Jídelníček jsem upravila.

Dana - 04.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Objednejte se prosím ke konzultaci do černosšic / informace na www.euresis.cz. Nebo se raději objednejte u mé sestřičky přímo na gastroskopii / tel. 725 753 599,, ozve se vám sestřička, řekněte jí , že jsem Vás doporučil ke gastroskopie a ona Vás objedná přímo na toto vyšetření. Odvolejte se na mne, že jsem Vám to doporučit v této on-line poradně. Předem děkuji , že využijete našich služeb. Gastroskopii Vám provedu osobně. Michal Kolář

Dobrý deň ,poprosila by som o Váš názor. Chcela by som sa opýtať ako často by sa mala robiť kolonoskopia- ako prevencia nádor. ochor. v r.2013 som absolv. rektosigmoidos. do hĺbky cca 40 cm s nálezom vnút.hemoroidov I.st.,fissúry zvierača. Subj.ťažkosti nemávam, občas pocítim fissúru - pobolievanie( bez zn.krvácania), pri tuhšej stolice ,ale po jednom dni sa stav upraví.Dodržiavam zdravý život.štýl- dostatok vlákniny, biele mäso cca 1x do týždňa, niekdy ani to nie., dostatok tekutín, vitamíny.Maminka mala pred 4 rokmi odstr.polyp HČ-adenóm low grade, inak rod.anamn.je negat.ďakujem

Diana - 04.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

vyplňte si dotazník na www.euresis.cz..rakovvina..dotazník. Tam vbám vyjde , jaké máte riziko rakoviny konečníku a tlustého střeva, Pokud bude velké, nebo zvýšené, pak by se měla koloskopie uddělat. Michal Kolář

Dobrý den. Je mi 57 let, užívám 1x denně Helicid 20. Protože jsem prodělal úřed šesti lety pankreatitidu (nyní naprosto bez problémů) chodím na sono, a při něm mi zjistili že se mi prý na lačno "koupe" dvanácterník v tekutině(žal. šťávy?). Jak to, když Helicid má blokovat tvorbu šťáv? Co s tím jiného? Já o tom ale nijak nevím, nemám obtíže, ani reflux, nic. Děkuji za info.

Kašpar N. - 04.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já z toho také nejsem moudrý. Vzhledem k tomu, že mi píšete do poradny, byla by cena konzultace ne 600Kč, ale jen 300Kč. Máte-li zájem, objednejte se prosím ke konzultaci.

Dobry den mam problem s krcni pateri. Rano kdyz se zbudim mam pocit na zvraceni. Na interne jsem dostala Kinito. Na neurologiiVertimed,ktery beru od 21.9 a Kinito od 26.9. Pocit na zvraceni mam stale.

Vlasta - 03.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Určitě byste měla mít vyšetření na gastroenteroogii: sono břicha a gastroskopii. Léčit bez vyšetření je s prominutím blbost.Pokud využijete našich služeb, informace jsou na www.euresis.cz. Pokud byste se objednávala, řekněte se střičce, že jsme na výkonech domluveni. Michal Kolář

Dobrý den, mým problémem jsou občasné průjmy a křeče v břiše,bez předchozí dietní chyby. Většinou pomůže Enterol, který již beru chronicky. Absolvovala jsem UZ břicha, odběry krve, výtěry a koloskopii vše negativní. Často se průjmy objeví po alkoholu, ale až tak do dvou dnů.Děkuji za odpověď.

Lucie Bláhová - 02.10.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já bych se pokusil normalizovat pravěpodobně porušen střevní mikrofloru: Hyl roztok 3x3ml do vybrání 1 balení. Lkabacilus star 2x2 do vybrání 1 balení a prebiotiku Inulin v dávce 2x1. Hylk zakoupíte v lékárně, Inulin a laktobacily na on-li shopu společnosti Euresis. Klikněte na on line obchod na titulní straně www.euresis.cz. Pokud by nebyl do 14 ti dnů efekt, kontaktujte mne, pak se se muselo udělat podrobnější vyšetření. Michal Kolář

Dobrý den, při gastroskopii mi bylo zjištěno v jezírku přiměřené množství žlučí zakaleného sekretu,(duodenogastricky reflux), jinak sliznice intaktní,v bulbu norma, pylorus okrouhlý, volně prostupný, sliznice žaludku nor., bez defektů, distenzibilita stěn a jícen endoskopicky norm. Kromě poučení co se týče jídla, po malých porcích, pomalu, vyvarovat se smaženým a sladkým jídlům a pod, žádné léky mi nebyly předepsány. Údajně trochu žluči v žaludku je normální jev a nemusí být řešený. Nechtěl bych něco zanedbat, proto využívám Vaší poradny. Moc děkuji, a přeji pevné zdraví.

Jan - 23.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Kdo Vám řekl, že žluč v žaludku je normání, slušně řečeno neměl pravdu!!!!!!!!! možnostzé léčby je celá řasa, včetně přírodnéch léků. Objednejte se prosím k nám ke konzultaci, přineste si nález vyšetření a něco vymyslíme. Kolář

Dobrý den.priatelovej máme zistili salmonelozu kedze robím potravinářské výrobě chcem sa spytat či musím zostat karantene aj Ked nebyvame spolocnej domácnosti dakujem za odpoved

katulik79 - 18.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Svůj dotaz musíte adresovat na hygienickou stanici, já to nevím. Kolář

Dobry den,je mi 36 let,jsem zdrava,zadne obtize,v rodine take zadna zatez.jiz 8 let,od porodu,mam hemoroidy,obcas pri tuzsi stolici mi vyhreznou a prasknou,mam pak jasne cervenou krev na toal.papire.mazala jsem sub.kurou,faktu atd.ale jak prijde tuzsi stolice,hemoroidy se opet objevi.pred par dny jsem cetla clanek o testu na okul krvaceni,zakoupila jsem si ho a vysla mi velice slaba carka.radeji jsem hned zasla k obv.lekari.prohledl mi konecnik,vse v poradku,jen mnoho hemoroidu,nasadil mi detralex.chtela bych se zeptat,zda muze byt test pozitivni i kvuli hemoroidum,ktere vsak v danou dobu viditelne nekrvacely.velice Vam dekuji.

Petra - 17.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Zde je vždy potřeba být raději více opatrný. Diporučuji Vám rektoskopii, na ni se k nám můžete objednat, to není problém. Zde platí: radjěi 10x vyšetření bez nálezu, než jednou pozdě... Kolář

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Trvá to minimálně půl roku. Mám "řezání" při stolici a ve většině návštěv toalety krev ve stolici, která lze pozorovat na toaletním papíře. Kdysi to bylo vidět i v záchodě, ale to se mi dlouho nestalo. Občas mě řitní otvor svědí, ale pouze výjimečně. Mám strach navštívit příslušného lékaře a proto jsem zvolila nejprve formu online poradny. Je mi lehce přes 20 let. Nekouřím, nepiji, jím na co mám zrovna chuť, ale vesměs pravidelnou stravu. Když jdu víckrát za den vykonat potřebu, tak se příznaky lehce zvýší (asi jak je to již podrážděné). Stolici mám přibližně 1x za 2 dny. Samozřejmě vím, že lékař doporučí návštěvu lékaře, ale jen pro jistotu - myslíte, že to nevyřeším sama, případně co by to mohlo být? Děkuji za Váš čas.

Šárka - 15.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Určitě je nutné vyšetření. Jaké?, to bych Vám mohl říci až po osobní konzultaci. Objednejte se do Černošic, vezměte si zatimní nálezy a nějak se domluvíme... Kolář

Dobrý den, můj problém spočívá v častých průjmech a křečích. Po určitém jídle se nejpozději do cca půl hodiny objeví křeče v břiše a pak průjem (2-3x do týdne, někdy častěji) Zkoušela jsem zjistit, zda to není nějaká potravinová alergie nicméně pokaždé to byl jiný druh jídla. Vzhledem k tomu, že už to trvá docela dlouho prosím o radu, o co by se mohlo jednat, popřípadě jak postupovat s vyšetřením. Děkuji

Lucie - 15.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Já si myslím, že jde o psychsomtaické onemocnění dráždivý tračník. Zde mám dobré zkušenosti s kombinací Trend relax 2x1, Aloe roztok v dávce půl odměrky ráno nalačno. Přírodní léky je možné zakoupit na www.euresis.cz/shop. Kolář

Dobrý den pane doktore, letos jsem z důvodu bolesti břicha, nevolností, ztráty na váze a nechutenství absolvovala gastroskopii, UZ břicha, kolonoskopii(problémy začaly po využívání většího množství antibiotik). Dg.Axilární hiátová hernie, UZ-Sludge v d. choledochus, 5 drobných polypů rekta-KO za 3roky.Pan doktor mi předepsal Omeprazol, Ursosan. Léky beru od července, ale stále se necítím dobře. Mám obavy, zda důvodem mého zdr.stavu není jiná příčina. Prosím o Váš názor ohledně léků(doba užívání, za jak dlouho se objeví úleva), zda je nutné při užívání Ursosanu dělat jaterní testy, zda by bylo možné nahradit léky přírodními, pokud ano, ráda bych si u Vás objednala. Na arytmie užívám Bisoprolol. Děkuji za odpověď a pěkný den.

Dagmar - 14.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Bez podrobné konzultace s Vámi osobně a bez možnosdti vidět Vaše výsledky vyšetření nemohu dát odpověd. Kolář

Dobrý den, potřebuji radu ohledně stravy pro manžela, kterého čeká operace na vyndání žlučníku. V nemocnici jsme dostali strohý list s vhodnými a nevhodnými potravinami a na internetu se informace značně liší. Je nějaká dostupná kvalitní kniha či internetová stránka, které se dá opravdu věřit, velmi děkuji za info.

Adéla Doleželová - 12.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Dieta žlučníková je na mých webových stránkách: www.euresis.cz..diety...žlučníková. Kolář

JEŠTĚ JSEM SE ZAPOMĚLA ZEPTAT KOLIK TEKUTINY MOHU VLASTNĚ PÍT KDYŽ JEDEN DOKTOR ŘEKNE HODNĚ PÍT A DRUHÝ MOC NE PROTŽE VODA ŘEDÍ KYSELINY V ŽALUDKU TAK JSEM Z TOHO FAKT JELEN .DĚKUJI ZA ODPOVĚD

dagmar - 11.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE.V ROCE 2015 MNE BYLA ZJIŠTĚNA NEMOC GERD.BRALA JSEM NALPAZU LANZOL ALE NEBYLO MNE PO LÉCICH DOBŘE TAK NASAZEN ZULBEX TAKY BEZ EFEKTU.OD BŘEZNA UŽÍVÁM HELICID A JE TO LEPŠÍ JENO MNE TRÁPÍ ŽE NEMOHU PRIBRAT.JEŠTĚ SE LÉČÍM SE ŠTÍTNOU ŽLÁZOU MÁM VYOPEROVANÝ PRAVÝ LALOK A UŽÍVÁM LETROX POLOVINU ZE 75.TAKÉ NEVÍM K ČEMU MÁM PŘIROVNAT TENTO PROBLÉM.KDYŽ SI JAZYKEM PŘEJEDU DVA PŘEDNÍ SPODNÍ ZUBY TAK NA NĚM CÍTÍMTAKOVOU HOŘKOST A PÁLENÍ.BYLA JSEM I NA HYGIENĚ A PRAKTIK MNE DOPORUČILVYPLACHOVAT ÚSTA HERBADENTEM.MOCKRÁT DĚKUJI ZA ODPOVĚD A PŘEJI KRÁSNÝ DEN

dagmar - 11.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Jde o složitější problém, který zde v poradně nevyřešíme. Máte-li zájem, objednejte se prosím ke konzultaci do Černošic. Informace a ceník je na www.euresis.cz. Kolář

Dobrý den,při gastroskopii mi byl zjištěn duodenogastricky reflux, ale pan doktor mi nepředepsal žádné léky.Potíze bolest a tlak pod pravým žebrem a v břichu. Nebo léky nejsou nutné? Můžete mi poradit? Mockrát děkuji.

Jan Vašek - 10.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

tento typ refluxu vyvolává často obtíží. Dávám Prokinetikum Itorpd 3x1 před jídlem a vojtěžku: Alfalfa v dávec 2x1 / je možno zakoit na www.euresis.cz/shop. Kolář

Dobry den,mam nedomykavost kardie potvrzenou po gastroskopii.kvuli tomu bylo uděláno i vyšetření ph metrie jícnu,výsledky po 24hodinach v nemocnici zněly,reflux nepotvrzen.byl mi na nějakou dobu naordinovan helicid,1-0-0 kontrola ma byt opět za 2 roky.presto mam neustále zapalenou oblast v okolí krcnich mandli ,ale orl vždy negativní.v noci kdyz ležím a dycham,cítím jakoby kyselo z úst a nelibou vuni.ted jsem si nahmatala pod žaludkem a mezi pupikem jakoby bouli,ale neboli to .poradite co by to mohlo byt?moc dekuji za vás názor a cas.Taham tezsi věci v práci,kyla nebo něco ve spojitosti s žaludkem.muze se nejak zaludek posunout pokud tam není ta svorka mezi jicnem a žaludkem??

ilona robesova - 05.09.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Pokudmv práci pracujete fyzicky, není operace vhodná. Je nutná dlouhodobá medikamentosní léčba + dieta + opatření, které najdete na www.euresis.cz...nemoci..orgaické..jícen diety: žaludek a jícen Kolář

dobry den.pan.doktor. Pravidelne podstupujem kolpnoskppiu uz.styri roky nakolko mam polypozu hrubeho creva. pri priprave.na.kolonoskopiu mam velke problemy nakolko uzite preparaty( uz.som.ich vyskusala asi pat) vyvratim. dnes sa mi stalo ze som vyvratila uplne.vsetko takze vysetrenie.nemohli ukutocnit. neviete mi poradit sposob ako vycistit hrube crevo alebo ako.zabranit vracaniu? dakujem andrea

Andrea. - 30.08.2016

MUDr. Michal Kolář odpovídá

Pak je jediný způsob přípravy a to kladsickými klystýry. Kolář